Roman Saznanje

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Deo iz romana "Saznanje" koji se odnosi na istraživanja u vezi 'svetslosnog procesora'

 

Ovo je odlomak iz romana "Saznanje" , a odnosi se na osnovna istraživanja o 'svetlosnom procesoru'  koji umesto na silicijumu - svoju hardversku osnovu ima na svetlu ili tačnije etru

 

Ali, ako bismo hteli da kažemo da je u sobi bila tišina, to i ne bi bilo sasvim tačno. Jedini zvuk u moderno nameštenoj garsonjeri, pored tihog brujanja malih ventilatora u tri moćna kompjutera, je bilo otkucavanje starog zidnog sata, koji i pored odbrojanih silnih godina nije želeo da se pokvari. Kako da stane kada ga čeka još toliko vremena.

Komentar fizičara Marjanovića na prva Ninićeva istraživanja u vezi skrivenog koda u muzičkim skalama

 

From: Goran Marjanovic

Sent: 20. maj 2003 1:14

To: Ninic

Subject: RE:

Zdravo,

Dule ti mi pišeš:

"Otkrio sam nešto novo. Još nešto na temu 'OČE NAŠ - MUZIKA'. Sva je sazdana u tom sedmostrukom obliku. Zašto imamo baš sedam tonovo i samo pet povisilica? I to tako raspoređenih da čine grupe od tri i četri tona . Potpuno ista struktura kao onih sedam božanskih elemenata ili sedam molbi iz molitve Oče Naš. I tamo su tri više molbe koje odgovaraju elementima VAZDUH - VATRA - VODA, i četri molbe koje sve su u elementu ZEMLJA, ali odgovarju prema četvornoj čovečijoj strukturi: - Fizičko telo, - Etersko telo, - Astralno telo, i JA. Znam da zvuči bez veze, ali videćeš!  "

Skalarni Fibonacijev Dipol - muzika i matematika

 

 

-----Original Message-----

From: Goran Marjanovic

Sent: Tuesday, November 29, 2005 11:36 AM

To: aem;  Ninic; 'Vojkan'; 'Natasa'

Subject: Re: Skalarni Fibonacijev Dipol

 

Zdarvo,

Kao i obicnio, na poslu guzva. Ali moram reci bar dve tri reci ...

Mnogo je vazno da se sada u ovim IZUZETNO kreativnim trenucima ne izgubimo u prevelikim detaljima i obracajuci preveliku paznju na drvece jednostavno ne ugledamo sumu koja se vec nazire !

Mislim, u principu, sve je vazno - ali ovde je mnogo vaznija apstraktna slika svega nego pojedinacno ...

O BOŽANSTVENOJ LITURGIJI - Vladika Atanasije

ninicninic.com

“Svaki književnik, koji se naučio Carstvu Nebeskom,

domaćin je koji iznosi iz riznice svoje novo i staro“ (Mt13,52)

 

Kada su jednog Pravoslavnog Ruskog Episkopa, prvi put izašlog iz Sovjetske Rusije na Zapad, negde krajem 50-tih godina 20. veka, pitali zapadni hrišćani, protestanti-rimokatolici, (koji Crkvu smatraju pre svega „institucijom“, „socijalnim delatnikom“, itd.): „Šta Ruska Crkva radi na socijalnom polju u Sovjetskom Savezu?“ - baćuška je mirno odgovorio: „Mi služimo Liturgiju“! Zaprepašćeni odgovorom, zapadnjaci ga nisu shvatili. A nisu zato što ne shvataju Crkvu, ni šta znači služiti (=živeti) Božanstvenu Liturgiju. A još u 19. veku rekao je, i pisao, zapadnim hrišćanima pravoslavni laik-crkvenik (“EkklhsiastikoV " kako je vernike laike u Crkvi nazvao još Sv. Irinej Lionski) Aleksej Homjakov: „Samo onaj shvata Crkvu, ko shvata (=živi) Svetu Liturgiju“.

Novo izdanje "SAZNANJA" možete naručiti kod izdavača - Feniks libris

"Saznanje" - Feniks libris

Ninićevu knjigu "SAZNANJE"

možete nabaviti ako pozovete

063/241-216   |   065/241-2160

Ili u knjižari

Feniks libris   •   Zemun, Lagumska 14 (bivša Gajeva)

Beleška recezenta o romanu "Saznanje"

roman "Saznanje" Dušana NinićaPred nama je jedan posve neobičan roman koji je nemoguće svrstati u kliše nekog uobičajenog književnog oblika. Na jednom mestu pisac je dao, na prvi pogled, nespojivo:Od Lepenskog Vira do kvantne fizike i fraktalne matematike, od astrologije i indijske filozofije do boja na Kosovu, od pravoslavne liturgije do savremene sociologije i psihijatrije.

Čitalac uživa u harmoniji tonova čije su strofe budući i sadašnji različiti događaji, koji sjedinjeni autorovom duševnom vibracijom postaju muzika dopadljiva ne samo ušima, već i našim duhovnom biću.

Sam autor tvdi da je to istorijsko-političko-naučnofantastični roman. I da je sve plod njegove mašte. Ali, sa druge strane, stoji činjenica da su mnogi od likova koje tu nalazimo bazirani na realnim ličnostima. Da čak nisu ni imena promenjena. I da li su opisani stvarni događaji? I gde je tu granica između mašte i realnosti? Čitamo o eksperimentima koji su smešteni u tajnim vojnim laboratorijama, o kvantnoj nehercijanskoj fizici, susretima sa vanzemaljskim civilizacijama... I pitamo se da li je Ninić ovde izneo nešto tajno u čemu je i sam učestvovao, ili je to samo mašta vizionara svog vremena?

O Božanstvenoj Liturgiji

Ovaj roman svoju multidisciplinarnost u poimanju sadašnjeg trenutka življenja dokazuje i jednim, možda najznačajnijim delom, a to je BOŽANSTVENA LITURGIJA.

Naime, pisac je svoje likove odveo i u Hram Božiji gde oni prisustvuju celoj Božanstvenoj Liturgiji. I to u svom punom sjaju, upravo onakva kako i treba da izgleda u svojoj celini, a ne u nekoj skraćenoj, izmenjenoj (osakaćenoj) verziji koju često srećemo po našim crkvama. Pisac na kraju „Saznanja“ navodi literaturu i tu vidimo da mu je kao pomoć pri pisanju ovog dela romana koristio čuveni pravoslavni udžbenik - Nikolaj V. Gogolj: Razmatranje božanstvene liturgije. Ova činjenica je i sama po sebi dovoljan dokaz autentičnosti i pravilnosti iznetih liturgijskih radnji.

PREPORUČUJEMO

Ninićevo LIKOVNO i PESNIČKO izražavanje (kritike)

NINIĆEVO SELFIČKO SLIKARSTVO

RAZGOVOR SA NINIĆEM objavljen u magazinu SENSA (martovski broj)

PREDAVANJA D Ninića

     - O molitvi OČE NAŠ

                            - video snimak

                            - o predavanju

                            - o predavanju (engleska verzija)

     - Na temu BOJE I DUHOVNOST

     - Tema RTANJ

             - Knjižara EVEREST

             - ISTRAŽIVAČKI FESTIVAL 2011.   (video zapisi)

             - RTANJ I DUHOVNOST (predavanje - snimak)

     Ninić na VIKIPEDIJI

              VIKIPEDIJI (engl.)

 

Novo (peto) izdanje popularnog romana OTKRIĆE  - U PRODAJI

Možete naručiti preko ovog sajta (kontakt) ili na telefon

060 3 44 11 77

 

VIDEO KANAL NA You Tube http://www.youtube.com/user/DusanNinic