Beleška recenzenta Prof dr Velimira Abramovića

Naslovna strana "Spoznaje"

Autor srpskog ezoterijskog dnevnika Otkrića I, II...X, Dušan Ninić, pripada svetskom duhovnom bratstvu. Nove braće u Srbiji već ima mnogo i sve je više.To su novi monasi naučne religije koja tek dolazi.Paradoksalno izgleda, ali je istina, da su Milošević i NATO bombardovanje naglo probudili ovu potpuno originalnu srpsku duhovnost, decenijama mentalno blokiranu doktrinom komunizma – arhetip zlatnog preseka, osnovnu polugu moći mistične matematike.

Razni uobraženi evropski narodi, Italijani, Francuzi, Nemci, imali su ambicije nepokrivene sudbinom; Cezar, Napoleon i Hitler žarko su želeli da osvoje Svet, ali  uzaludno. Svet je, a da to niko ozbiljno nije shvatio, čak ni primetio, toliko je to savršeno prirodno uradjeno – zvanično osvojio Nikola Tesla 1898 godine patentom daljinskog upravljanja. Pre toga, on je ljudima poklonio još jedan točak, napredniji od mehaničkog, a to je elektromagnetski točak našeg doba – obrtno magnetsko polje, i upozorio nas: sada znam kako radi kosmos. Treći i poslednji njegov točak koji je ostao da se shvati je vremenski. Tesla nam ga je ostavio kao svoj glavni lični znak, kao zaglavlje na pismima: spiralni vrtlog.

 Nasuprot Evropljanima, svedenim na čuvare svog Evropskog muzeja, Srbi kao najstariji evropski narod, imaju živu sudbinu nepokrivenu ambicijom, i to  sudbinu koju danas u potpunosti odredjuje Nikola Tesla. Zašto ? Zato što je on rodonačelnik nove Globalne naučne religioznosti, koja spaja Duh, Dušu i Tehnologiju, (Duh + misao = matematika; matematika + stvarnost = nauka; nauka + tehnika = tehnologija), i koja će baš iz Srbije preći u svojinu celog čovečanstva. Reč je o Teslinoj vremenskoj fizici, nauci planetarnog ujedinjenja. 

Svakom ezoteriku očigledno je da Srpski narod ima sudbinu da duhovno uzdigne čovečanstvo, i celo čovečanstvo se prema Srbima tako i ponaša – strogo nepravedno. S druge strane, kao narodni kolektiv, Srbi su se oslobodili zajedničke svesti i nemaju sa sobom više nikakvu nameru. Dublje gledano, to je i razumljivo. Današnje srpstvo, kao nekada jevrejstvo u doba Hrista - je oblik nadistorijske svesti čovečanstva i prema tome ne može da se razvija i sazreva; biće srpstva nije ljudsko-istorijsko, nepromenljivo je i deluje samo po sebi, kao kosmološko načelo. 

 Ninić i braća, svi zajedno javno rade na istoj ideji, svako na svoj način. Šta rade? Ponovo utemeljuju probudjenu srpsku arhiduhovnost u koren globalne civilizacije, kako je to nekada već bilo u istoriji, kada su se podunavski neolitski Srbi (donoseći sa sobom milenijumski staru matematiku sfere i zlatnog preseka, i od svega najvažniju – tajnu poluprečnika) kao beli Bogovi pojavili u području izmedju dveju reka, drevnoj sumerskoj Mesopotamiji. Srpska ezoterična civilizacija, zasnovana na prirodnoj matematici, prethodi sumerskoj za oko tri milenijuma.  Redosled datuma najmanje je bitan, svi dogadjaji se i onako zbivaju samo u konstantnoj sadašnjosti. Ono što je zaista važno je da se u istoj geomagnetskoj zoni i na istom terenu kao pre devet hiljada godina javila u ljudima izvorna kosmička matematika – mistični osnov naučne religije neophodne za planetarno ujedinjenje.      

Dragi čitaoci, znajte da su knjige magijski zapisi i ne mogu se čitati samo razumom.

 

Prof dr Velimir Abramović

PREPORUČUJEMO

Ninićevo LIKOVNO i PESNIČKO izražavanje (kritike)

NINIĆEVO SELFIČKO SLIKARSTVO

RAZGOVOR SA NINIĆEM objavljen u magazinu SENSA (martovski broj)

PREDAVANJA D Ninića

     - O molitvi OČE NAŠ

                            - video snimak

                            - o predavanju

                            - o predavanju (engleska verzija)

     - Na temu BOJE I DUHOVNOST

     - Tema RTANJ

             - Knjižara EVEREST

             - ISTRAŽIVAČKI FESTIVAL 2011.   (video zapisi)

             - RTANJ I DUHOVNOST (predavanje - snimak)

     Ninić na VIKIPEDIJI

              VIKIPEDIJI (engl.)

 

Novo (peto) izdanje popularnog romana OTKRIĆE  - U PRODAJI

Možete naručiti preko ovog sajta (kontakt) ili na telefon

060 3 44 11 77

 

VIDEO KANAL NA You Tube http://www.youtube.com/user/DusanNinic